2013. április 17., szerda

Egy tányér egészség


Mi sem esik jobban, a hosszú tél utan, mint egy finom nagy tányér tavaszi zöldségleves. Az első tavaszi szellőkkel megérkeznek a finom zöldségek is, amik csak arra várnak, hogy egy finom levesben egyesüljenek. A jó zöldségleves titka a minél több friss, finom zöldségben rejlik, az összetevők közt találsz bőven olyat, amiből még nincs új termés, de ne aggódj, azért így is finom lesz! A zöldségleves végtelen verzióban készíthető, amihez csak kedvet kapsz, dobd bele, minél több mindent tartalmaz, annál jobb!

Hozzávalók:
1 közepes fej karalábé
3 nagy répa
2 liter húsleves - kockából is jó
2 nagy fehérrépa
30 dkg zöldborsó
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 közepes gumó zeller
1 kisebb fej karfiol
7 dkg - enyhén sós - vaj
só, frissen őrölt bors



Elkészítés menete:
Ha minden zöldség megvan, az első dolgod az legyen, hogy szépen megtisztogatod őket, és feldarabolod a kellő méretűre és formájúra. A hagymát egészen kis kockákra, a répákat karikákra, a karfiolt rózsákra és így tovább. Ha ezzel megvagy, vedd elő a legszebb levesfőző lábasod, tedd a tűzre, és olvaszd meg benne a vajat, majd ha már elég lágy, add hozzá a kockára vágott hagymát is.

Dinszteld üvegesre, utána keverd hozzá a többi zöldséget is - a petrezselyem kivételével -, sózd és borsozd, kicsit párold őket együtt, majd öntsd fel a húslével - ha sűrűbb levest szeretnél, elég kevesebb is, ha egy kicsit kevésbé sűrűt, lehet több is -, és hagyd főni, amíg minden szépen megpuhul. Arra figyelj, hogy ne főjenek szét! Pár perccel azelőtt, hogy levennéd a tűzről, add hozzá a petrezselymet is.


Elkészítés ideje:
60 perc.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése