2013. június 2., vasárnap

Grillezett cukkini feta sajttal recept

Egyszerűen imádni való! Nagyon szeretem, amikor szinte a semmiből készül valami izgalmas, egészséges finomság. A grillezett cukkinihoz tökéletesen illik a feta, és a pirított pisztácia. Próbáljátok ki ti is.


Hozzávalók egy főre: 200 g zsenge cukkini, 1+1 ek (Alchimia) extra szűz olívaolaj, tört színes bors, 50 g friss feta sajt, 5 g sózatlan pirított pisztácia, bébi spenót levelek.

A cukkinit alaposan megmossuk, majd 1-2 mm vastag szeletekre vágjuk.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a zöldséget.
Tört borssal, az olaj felével meglocsoljuk, majd 170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben addig sütjük, amíg a cukkini karikák széle arany barnává nem válnak.
Ekkor kivesszük.

A pisztáciát üres serpenyőben megpirítjuk, majd durvára törjük.
A cukkinire morzsoljuk a fetát, megszórjuk a pisztáciával, a maradék olajjal meglocsoljuk.
Spenóttal tálaljuk.

Gluténmentes, amennyiben az elkészítése folyamán a gluténmentes ételkészítés szabályait betartjuk, valamint a felhasznált alapanyagok sem tartalmaznak glutént.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése