2013. augusztus 11., vasárnap

Cézársaláta

Egy újabb finomság, majonéz nélküli cézársaláta. Így is kiadós a tápértéke. Ezért ügyelve a az adag mennyiségére, ebédre, vagy vacsorára önálló fogásként fogyaszthatjuk.

Hozzávalók (4 személyre):
20 dkg ceruzabab
1-2 nagyobb fejes saláta
zellerszár
40 dkg főtt, kicsontozott csirkemell
1 gerezd fokhagyma
pirított kenyér
3 dkg parmezán sajt

Az öntethez:
dijoni mustár
3 ek olívaolaj
3 mokkáskanál borecet
2 ek zsírszegény natúr joghurt
porcukor
Worcester-szósz

Elkészítés
Egy nagyobb vagy két kis szelet kenyeret vágj kockákra, szórd a tepsibe és a sütőben pirítsd meg. A tojást főzd keményre. A zöldbabot sós vízben kell puhára főzni. Ezalatt a zöldségeket és a húst aprítsd fel. Az öntet hozzávalóit keverd össze, majd a kemény tojást darabold fel és add hozzá. A salátát, a zöldbabot, a zellert és a csirkemellet, pirított kockát keverd össze. Csorgasd rá az öntetet, a reszelt parmezánt szórd a tetejére. Azonnal tálalható.

Ha később szeretnéd tálalni, akkor a pirított kockát, az öntetet és a parmezánt, csak tálalás előtt tedd a salátára. A salátát és az öntetet is a tálalásig tárold a hűtőben. Nagyon finom még így majonéz nélkül is.

Egy adag 423 kcal
Fehérje: 38 g
zsír: 17 g
szénhidrát: 26 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése