2021. május 5., szerda

Masszázs és méregtelenítés

A thai masszázs segít az egészség megőrzésében


A modern ember egyik legnagyobb problémája a mérgező anyagok kiválasztása, a test egészségének megőrzése, ebben segíthet a masszázs. A méreganyagokat elsősorban a vesék választják ki, azok végzik a méregtelenítést a húgyvezetékben és a hólyagon keresztül, de a bőrön keresztül is távozhat a méreg. A máj az epehólyagon és a beleken keresztül távolítja el - és a tüdők is választanak ki mérgező anyagokat. Vizsgáljuk meg a vesék, a húgyvezeték és a hólyag szerepét a méregtelenítésben.

A vesék

A két vese babszem formájú, kb. 12 cm hosszú és a gerincoszloptól jobbra és balra helyezkedik el, a 11. hátcsigolya és a 3. ágyékcsigolya között. Feladata a méreganyagoknak - elsősorban a húgysavnak és a víznek a kiválasztása. A víz, mint a kiválasztandó méreganyagok szállítóeszköze szerepel.

Vesére ható masszázs

A vese reflexzónája a talp közepén helyezkedik el, olyan helyen, ahol a lábfej rendszerint semmiféle mozgást nem végez, kivéve, ha az illető személy mezítláb jár göröngyös és köves talajon. Ezt masszírozva hathatunk egészségére, ezt akár egy thai masszázsszalonban is végezhetjük.

Ez a reflexzóna meglehetősen mélyen fekszik. A masszázs által a vese erőteljesebb vérellátást kap és teljesítőképessége növekszik. 1 - 6 hét leforgása alatt megállapítható, hogy a vizelet színét megváltoztatja sárga, sárgásbarna vagy éppen vörösesbarna lesz. A szaga is megváltozik és átmenetileg bűzös lesz.

Vesezavarok

Ha a vesék elégtelenül működnek, a következő jelenségek mutatkozhatnak, melyeken segíthet a masszázs:

  • méreganyagok lerakódása a vérkeringésben és ezzel együtt magas vérnyomás, érelmeszesedés, visszértágulat, az izomzatban és a kötőszövetekben lévő lerakódások reumához vezetnek,
  • az ízületekben való lerakódások artritiszhez (ízületi gyulladás) és később az artrozis (zsugorodás) krónikus formájához vezetnek.
  • szemzavarok: minthogy a méreganyagok mindenütt lerakódhatnak, igen gyakran előfordulnak szembajok.
  • ekcéma: a test megpróbálja a keletkező méreganyagokat a bőrön keresztül eltávolítani. Ez túl nagy terhet ró a bőrre és így keletkeznek a különböző kiütések.
  • vesekövek.

A vese egészséges működését a megfelelő típusú thai masszázs segítségével is ösztönözhetjük. A több ezer éves, tradicionális orvoslás eredményeire alapuló szolgáltatást érdemes igénybe venni.

Masszázs és méregtelenítés. A test méregtelenítését masszázs alkalmazásával segíthetjük, ami a vese egészséges működését ösztönzi, így gyógyítva a szervezetet.  A legtöbb olvasónk az alábbi témákat is érdeklődéssel olvassa: thai masszázs, gyógymasszázs szolgáltatás, méregtelenítés ára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése