2014. július 15., kedd

A pánikbetegség gyógyítása

Öngyógyítás viselkedésterápiával

pánikbetegség öngyógyítása
Online terápia pánikbetegeknek
Ha rendszeressé válik a rohamszerűen támadó páni félelem, joggal gyanakodhatunk Panic disorder kialakulására. A pánikbetegség kognitív eredetű viselkedészavar és CBT (cognitive behavioral therapy) segítségével gyógyítható. A kognitív viselkedési terápiagyakorlatok otthoni körülmények között is elsajátíthatók, például segíthetnek a terapeuta szakemberek által készített  távoktató videók a pánikbetegség öngyógyításában az érintetteknek csoportos online konzultáció mellett.

Csak semmi pánik!

Rejtő Jenő (P. Howard) szállóigévé vált emlékezetes soraival indul ez a bejegyzés:
A szállodaigazgató elkiáltotta magát: Mindenki őrizze meg a hidegvérét! - Erre kitört a pánik...
A helyzet teljes mértékben érthető egy pszichoterapeuta számára is, aki pontosan tudja, hogy édeskevés egy pánikbetegnek azt mondani, hogy NE PÁNIKOLJ! A kezelés ennél természetesen sokkal, de sokkal bonyolultabb, főleg ha kialakul a krónikus agorafóbia. Kialakul a félelem miatti szorongás.

A pánikbetegség komplex viselkedészavar. Terápiás kezelés során leginkább a rossz beidegződések leküzdésére van szükség. Mivel ezek a beidegződések tanult tulajdonságok, így a tanulási folyamatot  kell ellenkező irányba fordítani úgy, hogy a beteg a szakember segítségével megtapasztalja: mégsem leselkednek rá veszélyek azokban a helyzetekben, amelyektől szorong, fél, retteg. A terápia egyfajta oktató begyakorlása annak, hogy a pánikhelyzeteket nem kikerülni kell széles évben, hanem bizony fel lehet szállni a villamosra, nincs abban semmi szörnyűség, bizony át lehet menni hídon, mert egészen biztosan nem fog összedőlni. A szorongás az ösztöni világban fogan, és ismétlődés esetén tudatosul.

Ezt az oktatási metódust kognitív viselkedésterápiának nevezik és igen eredményes a pánikbetegség és agorafóbia gyógyításában, a tünetek hatékony kezelésében akár otthonról is.
Ha többet szeretne tudni a viselkedészavarok természetéről, illetve ha pánikbetegként gyógyszerek nélkül szeretne meggyógyulni, az alábbi oldalakon bőségesen szerezhet információkat a kezelés specifikumairól és az online jelentkezésről:
A kezelési folyamat és a beteggyógyítás azon a réven népszerűsíthető, hogy az ezzel foglalkozó weboldalakat a Google találatok sorában az élmezőnybe juttatjuk. Éppen ezért fenti linkek alatt megadott honlapok Google-szempontú keresőoptimalizálás alatt állnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése