2012. augusztus 23., csütörtök

Ayurvédikus táplálkozás - Mi az Ayurvéda?

A magyar nyelvterületen is egyre ismertebbé váló Ayurvéda szanszkrit kifejezés, összetett szó. Komponensei: Ayus és Veda. Az Ayus életet illetve egészséget (egészséges életet) jelent, a Véda jelentése pedig. tudni, tudás. Az Ayurveda így voltaképp akár biológiát vagy orvostudományt is jelenthetne, de helyesebb az életről, pontosabban az egészséges életről szóló tudásként értelmezni.

Az ayurvéda az embert lélek és test egységének tekinti, így testi-lelki állapotával, valamint az Univerzumhoz való viszonyával is foglalkozik. Emellett az ajurveda a legősibb természetgyógyászati módszerek rendszerét is jelenti.

Az ayurvédikus egészségmegőrzés és gyógyítás komplex gyógyászati rendszer, része a prevenció, a diagnosztika, az akut és krónikus megbetegedések orvoslása, a gyógyszerek és gyógyhatású készítmények alkalmazása.

Ha az Ayurvéda szelleme szerint élünk, sikeresebbek vagyunk az életben és elkerülhetjük a szorongást, félelmet, különböző fóbiás és pánikos betegségeket, így az agorafóbiát, klausztrofóbiát, kleptomániát és narkolepsziát. Leküzdhetjük a neurotikus tüneteket. Talán még virtuális szervert is bérelhetünk egy szerverteremben. Vagy ha nem hát hosztingolhatunk egy kiadósat.  

Az pánikbetegség és szerver hosting viszonylatában rendszeresen gyakorolt és előírásosan betartott ayurvédikus táplálkozás az Ayurvéda szellemének és gyakorlatának megfelelő étkezést jelenti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése