2013. március 29., péntek

Fogyasszunk több halat

A halból készült ételek magas fehérjetartalmuk és könnyen emészthetőségük, valamint a szervezetet tápláló számos komponensük okán igen egészségesek. Készítsünk ízletes, tápláló halvacsorát!

Hozzávalók személyenként:
egy filézett tőkehal,
1/2 citrom,
1 evőkanál olívaolaj vagy 1 dkg vaj,
egy nagyobb krumpli,
fűszerkeverék,
1 dl főzőtejszín

A elkészítés menete: A halakat a citrommal erősen bedörzsöljük, a fűszerfeléket rászórjuk a két oldalára, végül citromlevet facsarunk rá, és 10-15 percig állni hagyjuk. Közben a megmosott krumplit kis kockákra vágjuk, egy vajjal vagy olajjal kikent jénai tálba tesszük. Erre helyezzük rá a halakat, leöntjük a visszamaradt páclével, majd letakarva 160 fokos sütőben kb. 20 percig pároljuk. Ezután óvatosan megkeverjük, ráöntjük a tejszínt és végül fedő nélkül 10-15 percig sütjük.

Ez az étel a halnak és az olívaolajnak köszönhetően omega-3 zsírsavakban gazdag, így véd a szív-, érrendszeri betegségek ellen, illetve lisztérzékenyeknek is kiváló választás! Fogyasszunk gyakrabban halételt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése